Eladott jegyek egy álom meccsre

Accrington 357 kilométerre található Londontól, Észak-nyugat Angliában, Lancashire megyében. A 35.000-es kisváros csapata a Stanley, hivatalos nevén Accrington Stanley Football Club. A csapat a negyed osztályban, a League Two-ban játszik, 23 meccsen 33 pontot szerezve 13-ok.

A kiscsapatok nagyreménye az FA Cup, ahol idén a harmadik fordulóban a Manchester Unitedet sorsolták ellenfélnek. Hihetetlen megtiszteltetés ez a városnak, óriási volt az öröm. A sorsolás után a vezetők nem is késlekedtek, az első 250 jegyet azonnal ki is nyomtatták, amit a borsos 20 fontos ár ellenére 36 órán belül elővételben el is kapkodtak a szurkolók.

Tették ezt úgy, hogy a Premier League egyik óriásának fogadásához a kupa harmadik fordulójáig el is kellett jutni. A feladat nem látszott lehetetlennek, hiszen a harmadosztályban sereghajtó Yeovil Town volt a kisorsolt ellenfél, ráadásul otthon, az 5.057 fő befogadására alkalmas Crown Ground oroszlánbarlangban. (Hivatalosan Fraser Eagle Stadium, hiszen egy angol negyedosztályú kisvárosi stadionnak névadó szponzora is van!) Az álmok azonban nem váltak valóra, csak döntetlent sikerült elérni, és december 16-án a megismételt meccsen a Yeovil két góllal jobbnak bizonyult, ők fogadhatták a Manchester Unitedet.

Evvel együtt a jegytulajdonos szurkolóknak eszük ágában sem volt a jegy árát visszakérni. Eltették emlékbe, hogy örökké emlékeztessen egy szép álomra, aminek egyszer valósággá kell válnia. Az 5.000 font pedig jó jön megerősíteni a csapatot: nehogy szégyent valljanak, amikor majd egyszer tényleg pályára lép Accringtonban a United.

Az eredetileg 1891-ben alakíttott, majd 1968-ban újraformált futballszervezet jelmondata egyébként így hangzik: A klub, amelyik soha nem hal meg.